Lhasa apson turkinhoito saattaa äkkiseltään vaikuttaa työläältä tai hankalalta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Mielestäni tärkeintä on säännöllisyys. Kun pitää kiinni pesuväleistä niin takkuja ei ehdi syntyä, jolloin myös turkin harjaaminen on helpompaa ja myös koiralle miellyttävämpää. Myös hyvät turkinhoitoaineet auttavat omalta osaltaan. Se, mikä aine kenellekin sopii, löytyy parhaiten kokeilemalla.

Itselleni on muodostunut luottotuotesarjaksi Petsilk, johon olen palannut monien kokeilujen jälkeen. Sen koko ajan huonontuva saatavuus on kuitenkin laittanut minut etsimään vaihtoehtoisia tuotteita. Viime syksynä kuulin tuttujen suosittelevan Suomeen vastikään tullutta Mutneys-turkinhoitosarjaa ja kiinnostuin sitten kokeilemaan itsekin. Kävin hakemassa apsotytöille testiin Calming lavender shampoon ja Multi-Use hoitoaineen.

Nyt pesukertoja on ehtinyt kertymään jo sen verran, että jonkinlainen mielikuva näistä tuotteista on päässyt syntymään. Aine on miellyttävä pestessä, vaahtoaa, mutta ei kuitenkaan liikaa ja sekä shampoo että hoitoaine on helppo saada sekoittumaan pesuveteen. Itse käytän apsoilla Ikeasta ostettua pyykkikoria pesuammeena, johon sekoitan pesuvedet ja osa hoitoaineista on niin paksua että saa käyttää mielikuvitustaan miten sen saa helposti sekoittumaan. Tämän kanssa tuota ongelmaa ei onneksi ollut.

Kuivatessa huomasikin sitten eron tyttöjen turkkien välillä. Dawalle nämä Mutneysin aineet selkeästi sopivat erinomaisesti. Sen turkki oli helppo harjata läpi ja siitä tuli ihanan puhtaan tuntuinen. Lisäksi se myös pysyy hyvänä seuraavaan pesukertaan asti eikä takkuja juurikaan synny. Dawalla on ajoittain ollut myös turkin kuivuuden kanssa ongelmia, mutta näillä aineilla sekin on jäänyt.

Pihlaa yritin parikin kertaa laittaa näillä aineilla, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Pihlalla on paljon turkkia ja se on hienompaa kuin Dawalla. Ehkä kokeilemme vielä kun Pihlan turkki on ehtinyt vaihtumaan kokonaan pentuturkista aikuisturkkiin, mutta tällä hetkellä sanoisin, että Pihla pysyttelee edelleen Petsilkissä. Pihlan turkki jäi näillä aineilla jotenkin kuivan tuntuiseksi ja se ei laskeutunut kauniisti. Lisäksi pesuvälin joutui Pihlalla lyhentämään, jos käytti näitä tuotteita.

Tässä sen taas huomasi, että mikä sopii toiselle, ei välttämättä ole toiselle lainkaan hyvä. Dawalla tämä shampoo+hoitoaine -yhdistelmä jää kyllä ehdottomasti käyttöön.

Dawan turkki Mutneys shampoolla ja hoitoaineella laitettuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s