Syntynyt 12.4.2021

1 uros ja 3 narttua syntynyt 12.4.2021

Crebain-kennelin ensimmäinen lhasa apso pentue on syntynyt 12.4.2021. Dawa synnytti yhden uroksen ja kolme narttua, kaikki soopelin värisiä. Molemmat vanhemmat on terveystarkastettu silmien ja polvien osalta terveiksi, Choco kahteen kertaan. Chocolta on lisäksi ultrattu sydän, terve sekin ja Dawasta on otettu luustokuvat, lonkat tuloksella A/A ja selässä ei myöskään mitään muutoksia. Choco on kiertänyt näyttelyitä viiden eri maan valioksi asti ja Dawakin on nuoresta iästään huolimatta pärjännyt kivasti, mm. juniorivalio kaikista Baltian maista, Liettuan juniorivoittaja -19 ja kerännyt sertejä Suomestakin 8 kappaletta. Chocolla on ennestään yksi pentue, mutta Dawalle tämä tulee olemaan ensimmäinen.

Vanhempien luonteet täydentävät mielestäni kivasti toisiaan. Kummatkin on helppo ottaa mukaan minne tahansa ja ovat arjessa muutenkin helppoja koiria. Choco jaksaa vielä veteraani-ikäisenäkin leikkiä leluillaan. Dawa on hieman enemmän apsomaisempi siltä osin, että se on pidättäytyväisempi uusia tuttavuuksia kohtaan, kun taas Choco on onnessaan kaikista uusista tuttavuuksista. Varsinkin, jos heiltä on mahdollista saada rapsutuksia.

Molemmat vanhemmat on myös geenitestattu MyDogDNA-geenitestillä. Ehkä tärkeimpänä tuloksena sieltä on, että sekä Choco että Dawa ovat terveitä PRA4-geenin osalta, eikä näin ollen pennutkaan voi tähän silmäsairauteen sairastua.

Pentueen sukutaulu koiranetissä

Jos kiinnostuit niin ota yhteyttä sähköpostilla !