Uutiset

Lahti KV

Kuten kuvista näkyy, täällä on aloiteltu pikku hiljaa tämän vuoden näyttelykautta ja samalla myös Olivian näyttelyuraa. Ja mikä aloitus tulikaan, Olivia sai eri1 sa PN2 sert jun sert ja vielä vsp jun. Arvostelukin oli todella mukavaa luettavaa. Tuomarina meillä toimi Rob Douma. Olivian kanssa oli todella mukava olla kehässä, enää ei tullut täysiä stoppeja keskelle kehää niinkuin jokaisessa pentunäyttelyssä kävi. Vähän epäilytti kun tukka silmillä joutui liikkumaan, mutta silti varsin reippaasti kuljettiin eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa.

Tälle keväälle suunniteltu Pihlan pentue siirtyy valitettavasti eteenpäin, todennäköisesti ensi syksyyn. Ensi syksylle mahdollisesti suunnitteilla siis kaksikin pentuetta.

Testissä Urban Dog

Saimme jokin aika sitten Lillie Shopista testiin Urban Dogin Long shampoon ja Balm 360 rakennenaamion. Shampoo on 2 in 1 tuote, joka periaatteessa riittäisi yksinäänkin myös pitkään turkkiin, mutta mulla tytöillä oli päässyt pesuvälit niin pitkiksi, että en vielä uskaltautunut testaamaan pelkästään sen toimivuutta. Kaikki siis saivat saman käsittelyn, ensin pesu shampoolla ja sitten hoitoainevesi perään.

Mielestäni parhaiten tämä yhdistelmä sopi Dawalle, jolla on hieman kovempi turkki kuin Pihlalla ja Olivialla. Dawan turkki myös katkeaa helposti, joten tämän rakennenaamion tuoma suoja on tarpeen. Olivian ja Pihlan turkkia tämä yhdistelmä pehmensi mielestäni aavistuksen liikaa ainakin omalla pesutyylilläni. Tavallisiin arkipesuihin tämä sopi niillekin ihan hyvin, mutta ainoastaan Dawalle käyttäisin myös näyttelypesussa näitä.

Molemmissa tuoksu oli loistava. Turkit eivät kuitenkaan tuoksuneet pesun jälkeen liikaa, vaan niihin jäi ihanan kevyt ja raikas tuoksu. Täytyy vielä testata tuo pelkkä 2in1 shampoo ainakin Olivialla.

Täällä eletään muuten nyt varsin jännittäviä aikoja, sillä Pihla aloitti juoksut noin viikko sitten. Vielä odotellaan h-hetkeä, mutta eiköhän kohta päästä tapaamaan taas Nova-poikaa.

Tossuaskartelua

Tässä kun vielä odotellaan Pihlan juoksuja alkaviksi niin on hyvä kuluttaa energiaansa esimerkiksi askarteluun. Tällä kertaa valmistui Kaspianille pyhätakkiin sopivat tossut. Kaspian ei ollut niin innoissaan näistä tossuista, mutta nopeasti ne unohtuivat kun lähdettiin liikkeelle ja pysyivät ihan hyvin menossa mukana. Nyt ei palele varpaita.

Pentutreffit

Pari viikkoa sitten pidettiin Dawan pentujen kanssa pienet ”puolivuotistreffit”. Kaikki pääsivät paikalle ja hauska oli huomata, että pentujen ”roolit” eivät olleet muuttuneet miksikään sitten pentulaatikon. Sinillä ja Posilla tuntui painit jatkuvan siitä, mihin olivat viimeksi jääneet ja Lola taas touhuili edelleen mieluummin yksinään tai ihmisten seurassa. Olivia ei valitettavasti voinut paineihin liittyä mukaan ensimmäisten juoksujensa vuoksi. Hienoja apsonalkuja kaikista oli kasvanut, kiitokset kuuluu mahtaville omistajille! (Kuvat Tiia Kaitala)

Lahden pentunäyttely 23.10.

Reilu viikko sitten poikkesimme Olivian kanssa Lahden pentunäyttelyssä. Olivia sai taas hienon arvostelun ja oli myös tällä kertaa ROP-pentu. Apsot tuomaroi Kimmo Mustonen ja Olivian arvostelu kuului näin:

”Tasapainoisesti kehittynyt, tyypiltään ja mittasuhteiltaan oikea narttu pentu, purenta ok, hyvänmallinen pää, miellyttävä ilme, hyvät silmät ja korvat, kaunis ylälinja, ikäisekseen sopiva vahvuus, riittävästi kulmautunut, lupaava karvanlaatu, liikkuu hyvällä askeleella hieman kapeasti takaa, miellyttävä käytös”

Olivia liikkui nyt jo paljon paremmin, mutta stoppi oli kuulemma tullut isossa kehässä juuri tuomaripöydän edessä… Itse en ”valitettavasti” tätä päässyt todistamaan, sillä jouduin kiiruhtamaan töihin illaksi. Onneksi ystäväni halusi lähteä viettämään lauantai-iltapäivää Lahteen Olivian kanssa ja vei sen samalla isoon kehään.

Syyskuvia maalta

Käytiin tänään Olivian ja Kaspianin kanssa eräällä montulla, jossa on pieni lampi. Nää syksyn sävyt on niin älyttömän hienot että tekisi mieli koko ajan olla kamera kourassa. Harmi vaan kun pitäisi löytää aikaa myös niiden kuvien käsittelemiseen niin että niistä saisi julkaisukelpoisia… Tässä kuitenkin tämän päivän ”saalis”.

Olivian ensimmäinen näyttely 25.9.

Viime lauantaina koitti se päivä, jota itse ainakin jännitin etukäteen aika paljonkin. Olin ilmoittanut Olivian ensimmäiseen näyttelyynsä Kotkan pentunäyttelyyn. Apsoja tuonne olikin ilmoitettu vain 1, mutta tottakai jännitti millaisen arvostelun Olivia saa ja tuleeko kunniapalkintoa. Tuomarina meillä oli Maija Lehtonen. Kehässä esiintyminen menikin muuten ihan hyvin, mutta Olivia totesi että kun tukka silmillä ei näe eteensä niin liikkuminen on melkeinpä mahdotonta. Muistelisin että isänsä kanssa oli nuorempana samaa ongelmaa. Tästä huolimatta Olivia sai sen kunniapalkinnon ja näin oli myös rop-pentu. Arvostelu oli aivan ihana ja myös varsin Olivian näköinen. Kun kaikki 9-ryhmän koirat oli arvosteltu oli edessä vielä ryhmäkilpailu. Myös siellä Olivialla oli liikkumisen kanssa haasteita, mutta tästä huolimatta meidät valittiin ihan hyvän kokoisesta porukasta jatkoon ja sijoitettiinkin sijalle 4. Todella hieno suoritus ensimmäisessä näyttelyssään, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Tässä vielä Olivian arvostelu:

”51⁄2 kk. Varsin viehättävä, hyvin rakentunut tasapainoinen kokonaisuus. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pään malli. Erinomainen kaula ja ylälinja sekä häntä. Hyvin kehittynyt rintakehä. Tasapainoinen raajarakenne. Malttaessaan erinomaiset liikkeet. Lupaava karvanlaatu. Iloinen mutta itsepäinen käytös.”

Viime viikolla tehtiin myös syysreissu Helvetinjärven kansallispuistoon, toinen kuva on sieltä. Ilmeestä huolimatta Olivia kyllä tuntui tykkäävän retkestä :).

Terveystarkastuksia

Tälle päivälle olin varannut Chocolle ja Dawalle terveystarkastuksen, molemmilta katsottiin silmät ja polvet. Molemmilla alkoi olla jo edellisestä kerrasta noin parisen vuotta joten katsoin, että nyt olisi hyvä sauma viedä nuo tarkastukseen kun Chocolla lähenee tuo 10 vuotispäivä ja Dawakin täytti jo kolme vuotta eli sai polvitarkastuksen niin, että se on voimassa ilman aikarajaa. Molemmilla oli sekä silmät että polvet edelleen moitteettomassa kunnossa. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Kaspian kävi myös parisen viikkoa sitten ensimmäistä kertaa vastaavissa tarkastuksissa ja myös sillä oli tulokset yhtä loistavat.

Kuvausretki Nuuksioon

Eilen kävimme Nuuksion kansallispuistossa pienellä retkellä, lähinnä muutaman valokuvan nappaaminen mielessä. Oli niin kaunis alkusyksyinen päivä ettei tosikaan. Mukaan lähtivät Kaspian ja Olivia. Sen verran viileää kuitenkin oli jo että Kaspian tuntui olevan tyytyväinen siitä että tuli laitettua sille jo fleecepaita päälle. Muutama kuva onnistui mielestäni ihan kivasti, tässä parhaimmat niistä.