Dawan ja Chocon geenitestien tulokset saapuivat vihdoin ja näitä tutkaillessa onkin tämä päivä mennyt. Tärkeimpänä tietona ehdottomasti se, että kumpikaan ei kanna PRA4 geeniä, ja näin ollen pennutkaan eivät sitä tule saamaan. Lisäksi apsoilta testataan hemofilia B verisairaus ja tämänkin osalta molemmat olivat terveitä.

Seuraavaksi mielenkiintoisin tieto oli, että mitä värejä nämä kaksi kantavat. Dawa on siis geneettisesti soopeli, jolla on musta maski ja Choco taas maskiton soopeli. Lisäksi Choco kantaa sekä ruskeaa että tan-geeniä. Testin perusteella mahdolliset pennut siis tulevat olemaan eri sävyisiä soopeleita, joko maskilla tai ilman.

Partaisuusgeeniä Chocolta löytyy kaksin kappalein, kun taas Dawalla tuota on vain yksi. Tästä ilmeisesti johtuu Dawan aavistuksen kevyempi turkki. Testissä oli aika kattavasti tutkittu eri tietoja. En voi muuta kuin suositella jos yhtään kiinnostaa oman koiran geeniperimä. Testejä voi siis tilata MydogDNA:n sivuilta. Lisäksi Choco ja Dawa löytyvät sieltä julkisina, eli jos on tunnukset kyseiseen palveluun niin pääsee tutkimaan kokonaisuudessaan näiden kahden tuloksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s